RSS

The task sequence has been suspended [Solution]

06 Jul

Recently I was re-imaging a computer and I came accross an unusual error.



*This picture was taken from google images.


For extra clarity here is what the message says:

  • The task sequence has been suspended.
  • Litetouch has encountered an Environment Error (Boot into WinPE!).
  • If booting from a USB Flash Disk, please remove all drives before Retrying.
  • Otherwise, ensure the hard disk is selected first in the boot order of the BIOS.
  • Reboot WinPE (Close all windows) to resume.

Solution to this error:

I found the solution on this site: The Decoder Wheel. For reference, here are the steps:
 
  • Note: This will delete all information on disk 0.
  • Hit F8 at the error message, this will bring up the command prompt.
  • Type diskpart
  • Type Select disk 0
  • Type clean    (hit enter)
Side Note: If you liked/disliked this blog please leave a comment! I want to know what you think!
Advertisements
 
15 Comments

Posted by on July 6, 2011 in Re - Imaging

 

Tags: , , , , , ,

15 responses to “The task sequence has been suspended [Solution]

  1. paramjit Kumar

    July 20, 2012 at 10:04 am

    Thanks A lot Buddy… its really work

     
  2. Michael

    July 24, 2012 at 5:58 am

    This worked for me too.

     
  3. Candice

    September 5, 2012 at 12:20 am

    You are a heaven sent my friend…

     
  4. paper_boy2003@hotmail.com

    December 4, 2012 at 12:36 pm

    It worked 🙂 Many thanks!

     
  5. Nancy

    January 3, 2013 at 4:57 pm

    Worked for me too. Thanks!!!

     
  6. Star

    April 15, 2013 at 6:09 pm

    It worked. Thanks a lot.

     
  7. Alexis

    April 18, 2013 at 11:18 pm

    very cool!. Trying to get a solution after trying to deploy in RAID to a laptop. Deploy fails and now Microsoft Distribution server is not able to deploy with this specific error after the Bios has been configured to use AHCI instead. I follow your recommendations and is working. Thanks!.

     
  8. ron

    May 6, 2013 at 6:06 am

    it worked. many thanks

     
  9. Akins

    August 5, 2013 at 4:49 pm

    Worked for me too. Many thanks!

     
  10. Shep

    September 5, 2013 at 12:41 pm

    Worked like a charm!

     
  11. Anil

    December 23, 2013 at 12:43 pm

    Thanks it got me started but I had to do a liitle extra with diskpart to get mine working. Like creating and formatting a primary parittion, making it active and assigning it to C: (though not sure if either of the last two were required or not)

     
  12. Nisha

    November 25, 2014 at 12:00 am

    Works perfectly!! Thanks so much!

     
  13. Ron

    January 29, 2015 at 9:52 pm

    worked like a charm

     
  14. Hall

    July 25, 2015 at 1:30 pm

    Thank you so much! Really help me a lot!

     
  15. Edwin Rodriguez (@WixosTrix)

    September 16, 2015 at 5:38 pm

    Worked for me too. Thanks 😀

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: